Du behöver

Botten:

4 dl vetemjöl
1.5 dl florsocker
125 g smör
1 st ägg

Fyllning:

2 st citron skal och saft av
6 st ägg
2.25 dl strösocker
2 dl vispgrädde

Garnering:

florsocker
björnbär
styvmorsvioler nyplockade

Gör så här

Mixa samtliga ingredienser till botten i en matberedare till en slät deg. Låt den vila, inslagen i folie, en timme i kylskåp. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och klä en form med höga kanter (26 cm i diameter). Grädda i cirka 15 minuter. Låt svalna. Riv och pressa citronerna. Vispa ägg, socker och de rivna citronskalen till en fluffig smet. Tillsätt citronsaften och grädden. Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Häll den färdiga fyllningen över botten. Grädda i 50-60 minuter. Låt svalna. Garnera med björnbär, pudra över florsocker och strö till sist över violerna.


Kommentar:
Receptet ingår i Hemma bästs blomstrande sensommarbuffé.