Du behöver
- 150 g kantareller färska
- 1 st purjolök
- smör
- 6 dl hönsbuljong
- 2 dl grädde
- salt och peppar
Garnering:
50 g kantareller färska
färsk timjan
Quesadillas:
4 st Tortillas
150 g riven ost
Gör så här
1
Rensa svampen. Ansa, skölj och finhacka purjolöken. Fräs svamp och lök i smör på svag värme tills de mjuknar. Tillsätt buljong och grädde. Sjud under lock på svag värme i 30 minuter. Krydda. Kör i mixer till en luftig slät soppa. Servera med smörfrästa kantareller och strö på färska timjansblad.
2
Quesadillas:
3
Fördela osten över två tortillas. Lägg de andra två ovanpå och tryck ihop dem lätt. Grilla dem, ett åt gången, i våffeljärn. Eller lägg dem på en plåt och ugnsbaka dem i 15 minuter vid 200 grader. När osten smält är de färdiga att skäras i bitar.
Klicka på länkarna för fler goda svamprecept.