Du behöver

  • 400 g färsk spenat
  • 2 msk olivolja
  • 2 grovt skivade salladslökar eller 1 färsk gul lök
  • 2 msk grovhackade valnötter
  • salt och svartpeppar
  • Sås:
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk jungfruolja
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 krm salt
  • vitpeppar

Gör så här

1
Skölj spenatbladen noga i en balja med rikligt med kallt vatten. Byt vatten tills bladen är helt fria från jord och sand.

2
Förväll bladen i kokande vatten 3 minuter. Sila och krama ur vattnet.

3
Hetta upp oljan i en vid panna. Fräs löken ett par minuter under omrörning. Tillsätt nötterna och vänd slutligen ner spenaten. Koka under långsam omrörning tills nästan all vätska kokat in. Salta och peppra.


Kommentar:
Blanda såsingredienserna och klicka såsen ovanpå spenaten vid serveringen.