Du behöver

  • 3 st ägg (4 om de är små)
  • 1.5 dl strösocker
  • 400 g mascarpone (italiensk färskost)
  • 3 msk amaretto eller konjak
  • 1 bitar citron av en
  • savoiardikex 250 g, ca 20 st
  • 3 dl kaffe kallt
  • 1 krm salt
  • 1.5 msk kakaopulver

Gör så här

1
Dela äggvitor från gulor och lägg gulorna i matberedare tillsammans med sockret. Låt maskinen gå en stund och tillsätt sedan mascarponen, lite i taget. Kör tills det blir en fluffig kräm. Tillsätt konjaken. Skär av en grov bit av skalet från en citron och lägg ner i krämen medan du förbereder resten.

2
Doppa hälften av kexen i kallt kaffe och lägg ut i en form med kant. Vispa vitorna till fast skum tillsammans med lite salt så går det snabbare. Ta ur citronskalet ur krämen och rör ner äggvitorna mjukt och fint med en träsked. Rör åt samma håll hela tiden tills de små klumparna är borta. Bred ut hälften av krämen över kexen och doppa sedan resten av kexen i kaffe och lägg på dem. Täck med återstående smet.

3
Sikta över kakaopulver och ställ formen kallt i kylen, till nästa dag. Strö över lite mer kakaopulver före serveringen.


Kommentar:
Detta är en favoriträtt hemma hos paret Bildt.