Du behöver
- 5 dl fläderblomssaft (se länk nedan för recept)
- 10 st maränger krossade
Gör så här
1
Häll saften i glassmaskin och frys enligt maskinens anvisning.
2
Tillsätt marängkrosset när sorbeten börjar stelna. Låt maskinen gå tills sorbeten går att forma med en sked.
3
Skeda upp sorbeten med en glassskopa. Lägg sorbetkulorna på bakpapper och singelfrys dem. Ta ut ur frysen 10-15 minuter före servering.
Serveringstips
<li>Sorbet är ofta blek. Skeda upp den på färgade tallrikar eller lägg upp på en spegel av fruktsås av mixade bär. Servera frukt eller bär till efterrättssorbet, då känns desserten mer helgjuten.
<li>Servera granité som en mellanrätt för att rensa munnen mellan huvudrätt och dessert eller mellan huvudrätter av kött och fisk. Granité ska
vara mer syrlig i smaken än dessertsorbet. Serveras utan tillbehör.
<li>Några droppar sött vitt vin eller saft i serveringsögonblicket gör gott över både sorbet och granité.