Du behöver
- 1 kg fast potatis
- 2.5 st lökar röda
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk flingsalt gourmetsalt
- 5 st kycklingfiléer
- salt
- svartpeppar
- 100 g fetaost
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1 dl hackad persilja
- 1.5 tsk timjan
- 1 st oliver burk svarta utan kärnor
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Smörj två formar som ryms bredvid varandra i ugnen med lite olivolja. Eller använd långpannan.
3
Tvätta potatisen om den är fin – eller skala den. Skär den i klyftor. Skala och klyfta löken och varva den med potatisen i formen. Krydda med finhackad vitlök och flingsalt.
4
Lägg kycklingfiléerna i en form. Skär ett snitt uppe på filéerna eller utnyttja den lilla naturliga fickan som finns. Krydda filéerna med salt och peppar.
5
Mosa osten och blanda den med yoghurt, persilja och timjan. Fyll kycklingen och bred lite röra ovanpå. Sätt in både kyckling och potatis i ugnen och stek cirka 25 minuter.
6
Blanda potatisen med svarta oliver. Servera med grönsallad och gärna lite av fetaoströran som blandas med lite mer yoghurt som sås till.