Du behöver

  • 1 kg fast potatis
  • 2.5 st lökar röda
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk flingsalt gourmetsalt
  • 5 st kycklingfiléer
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g fetaost
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl hackad persilja
  • 1.5 tsk timjan
  • 1 st oliver burk svarta utan kärnor

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Smörj två formar som ryms bredvid varandra i ugnen med lite olivolja. Eller använd långpannan.

3
Tvätta potatisen om den är fin – eller skala den. Skär den i klyftor. Skala och klyfta löken och varva den med potatisen i formen. Krydda med finhackad vitlök och flingsalt.

4
Lägg kycklingfiléerna i en form. Skär ett snitt uppe på filéerna eller utnyttja den lilla naturliga fickan som finns. Krydda filéerna med salt och peppar.

5
Mosa osten och blanda den med yoghurt, persilja och timjan. Fyll kycklingen och bred lite röra ovanpå. Sätt in både kyckling och potatis i ugnen och stek cirka 25 minuter.

6
Blanda potatisen med svarta oliver. Servera med grönsallad och gärna lite av fetaoströran som blandas med lite mer yoghurt som sås till.