Du behöver

  • 1/4 pkt jäst (12,5 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl parmesanost riven
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • GARNERING:
  • 2 dl riven ost
  • 2 tsk paprikapulver

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C, och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt, ost, ägg och nästan allt mjöl. Spar lite till utbakning. Arbeta degen smidig och låt jäsa övertäckt ca 40 min.

2
Ta upp degen och kavla ut till en platta, ca 1/2 cm tjock. Ta ut runda mått med t ex ett glas, ca 4 cm i diameter. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ca 15 min.

3
Blanda osten med paprikapulver. Fördela osten på kakorna och grädda i 225°C, ca 10 min. Låt snacksen kallna på galler.

4

5
Blir det snacks över kan de sparas 3-4 dagar i en burk med lock i kylskåp eller frysas in, hållbara i 3-4 månader.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Rymdmeny” som ingår i temafesten “Kul för de mindre”. Övriga rätter i menyn hittar du nedan.
För er som inte tål gluten – byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix. I övrigt är hela menyn glutenfri.