Du behöver

  • 1 st aubergine (ca 250 g)
  • 1 tsk salt
  • 3 st tomater normalstora
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 dl parmesanost
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk ströbröd
  • 4 st lammkotletter eller 4-8 enkla
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 st citron
  • myntakvistar

Gör så här

1
Sköj och skiva auberginen. Lägg skivorna på hushållspapper och strö över salt. Låt ligga i 30 min. Saltet drar ur vätska från auberginen. Skölj och skiva tomaterna. Fördela hälften avaubergine- och tomatskivorna i två ugnssäkra portionsformar. Häll över hälften av grädden och parmesanosten. Krydda med salt och peppar. Fördela resten av aubergine- och tomatskivorna i formarna och häll på resten av grädden. Strö över ströbrödet. Tillaga i ugn i 200°C, ca 40 min. Strö över resterande parmesanost när 10 min återstår av tiden.

2
Stek lammkotletterna i olivoljan i en stekpanna, 3-4 min/sida. Krydda med salt och peppar.

3
Servera lammkotletterna till aubergine- och tomatgratängen. En klyfta citron att pressa över köttet samt några myntakvistar är gott till.