Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 2 dl färskriven parmesanost
  • MARINERAD PAPRIKA:
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 2 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • VITLÖKSBULGUR:
  • 3 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl fin bulgur
  • 2 msk hackad persilja
  • 1/2 dl crème fraiche

Gör så här

1
Börja med paprikorna. Skölj, halvera och kärna ur dem. Lägg paprikorna med den kupade sidan uppåt på ett ugnssäkert fat. Låt stå i 250°C, ca 15 min, tills skalet börjar bli svart och bubbligt. Lägg paprikorna i en skål med kallt vatten och dra sedan bort skalet. Skär paprikan i bitar. Skala och skiva rödlöken. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och häll över paprika och lök.

2
Koka upp vattnet med salt och pressad vitlök i en kastrull. Tillsätt bulgurn och ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på ca 5 min. Rör i persilja och crème fraiche.

3
Skär kycklingfiléerna mitt itu på längden. Stek skivorna i matfettet i en stekpanna ca 3 min/sida. Krydda med salt och citronpeppar. Lägg skivorna på ett ugnssäkert fat. Strö över osten och gratinera i 250°C, ca 5 min.

4
Servera kycklingfiléerna med paprika och vitlöksbulgurn.


Kommentar:
Ett inslag i “Meny från hela världen” som ingår i temafesten “Liten fest för familj och släkt”.