Du behöver
- 4 kycklingfiléer
- 1 msk smör eller margarin
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk citronpeppar
- 2 dl färskriven parmesanost
- MARINERAD PAPRIKA:
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 rödlök
- 2 msk olja
- 1 msk vinäger
- 2 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- VITLÖKSBULGUR:
- 3 dl vatten
- 1/2 tsk salt
- 1 vitlöksklyfta
- 3 dl fin bulgur
- 2 msk hackad persilja
- 1/2 dl crème fraiche
Gör så här
1
Börja med paprikorna. Skölj, halvera och kärna ur dem. Lägg paprikorna med den kupade sidan uppåt på ett ugnssäkert fat. Låt stå i 250°C, ca 15 min, tills skalet börjar bli svart och bubbligt. Lägg paprikorna i en skål med kallt vatten och dra sedan bort skalet. Skär paprikan i bitar. Skala och skiva rödlöken. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och häll över paprika och lök.
2
Koka upp vattnet med salt och pressad vitlök i en kastrull. Tillsätt bulgurn och ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på ca 5 min. Rör i persilja och crème fraiche.
3
Skär kycklingfiléerna mitt itu på längden. Stek skivorna i matfettet i en stekpanna ca 3 min/sida. Krydda med salt och citronpeppar. Lägg skivorna på ett ugnssäkert fat. Strö över osten och gratinera i 250°C, ca 5 min.
4
Servera kycklingfiléerna med paprika och vitlöksbulgurn.
Ett inslag i “Meny från hela världen” som ingår i temafesten “Liten fest för familj och släkt”.