Du behöver

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 500 g nötkött i strimlor eller tärningar, t ex av innanlår
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 2 1/2 dl köttbuljong
  • 4 stjälkar selleri
  • 4 tomater
  • 1 burk svarta, röda eller vita bönor (400 g)

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i hälften av oljan i en stekpanna. Lägg över löken i en gryta. Bryn köttet i resten av oljan i stekpannan. Lägg över i grytan. Krydda med salt, sambal oelek, timjan och oregano. Häll över buljongen. Låt puttra ca 5 min under lock.

2
Skölj och skär sellerin i ca 3 cm långa bitar. Skölj och tärna tomaterna. Skölj av bönorna. Lägg grönsaker och bönor i grytan och sjud ytterligare ca 5 min.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Latinska influenser” som ingår i temafesten “Sparkalas för tidspressade festprissar”.