Du behöver
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk olja
- 500 g nötkött i strimlor eller tärningar, t ex av innanlår
- 1 tsk salt
- 2 tsk sambal oelek
- 1 tsk timjan
- 1 tsk oregano
- 2 1/2 dl köttbuljong
- 4 stjälkar selleri
- 4 tomater
- 1 burk svarta, röda eller vita bönor (400 g)
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i hälften av oljan i en stekpanna. Lägg över löken i en gryta. Bryn köttet i resten av oljan i stekpannan. Lägg över i grytan. Krydda med salt, sambal oelek, timjan och oregano. Häll över buljongen. Låt puttra ca 5 min under lock.
2
Skölj och skär sellerin i ca 3 cm långa bitar. Skölj och tärna tomaterna. Skölj av bönorna. Lägg grönsaker och bönor i grytan och sjud ytterligare ca 5 min.
Ett inslag i menyn “Latinska influenser” som ingår i temafesten “Sparkalas för tidspressade festprissar”.