Du behöver
- 1 gula lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 1 kycklingar (à ca 1,3 kg)
- 2 kabanossenkorvar
- 1 burk hela tomater (400 g)
- 1 dl vitt vin eller vatten
- rivet skal och saft av 1/2 citron
- 1/2 hönsbuljongtärning
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk rosmarin
- 1/2 krm kajennpeppar
- 1 burk gröna oliver (ca 85 g)
- GARNERING:
- 4 skivor formfranska
- 1 msk smör eller margarin
- 1/2 dl persilja hackad
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i hälften av oljan i en gryta.
2
Stycka varje kyckling i 8 bitar. Bryn kycklingbitarna runt om i resten av oljan i en stekpanna. Lägg över kycklingen i grytan. Skär korven i mindre bitar och lägg i grytan. Häll över tomater, vin och pressad saft och skal av citronen. Tillsätt buljongtärning, salt, rosmarin och peppar. Låt grytan koka ca 30 min. Blanda i oliverna.
3
Ta ut hjärtan ur brödskivorna med pepparkaksmått. Stek brödhjärtanen i matfettet i en stekpanna. Vänd hjärtanen i hackad persilja. Stick i de stekta brödhjärtanen i grytan.
4
Servera med kokt, gärna pressad potatis eller ris och en blandad sallad.
Ett inslag i menyn “Gott för de minsta” som ingår i temafesten “Kul för de mindre”.