Du behöver

  • 1 gula lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 kycklingar (à ca 1,3 kg)
  • 2 kabanossenkorvar
  • 1 burk hela tomater (400 g)
  • 1 dl vitt vin eller vatten
  • rivet skal och saft av 1/2 citron
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 burk gröna oliver (ca 85 g)
  • GARNERING:
  • 4 skivor formfranska
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 dl persilja hackad

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i hälften av oljan i en gryta.

2
Stycka varje kyckling i 8 bitar. Bryn kycklingbitarna runt om i resten av oljan i en stekpanna. Lägg över kycklingen i grytan. Skär korven i mindre bitar och lägg i grytan. Häll över tomater, vin och pressad saft och skal av citronen. Tillsätt buljongtärning, salt, rosmarin och peppar. Låt grytan koka ca 30 min. Blanda i oliverna.

3
Ta ut hjärtan ur brödskivorna med pepparkaksmått. Stek brödhjärtanen i matfettet i en stekpanna. Vänd hjärtanen i hackad persilja. Stick i de stekta brödhjärtanen i grytan.

4
Servera med kokt, gärna pressad potatis eller ris och en blandad sallad.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Gott för de minsta” som ingår i temafesten “Kul för de mindre”.