Du behöver

PAPRIKASÄS:

2 st röda paprikor
1 msk olja
0.5 dl vitt vin
2 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
2 msk maizenaredning för ljusa såser
0.5 tsk salt
1 tsk socker
1 krm kajennpeppar 1
1 st vitlöksklyfta
500 g fläskfilé
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
50 g pinjenötter
280 g pasta av valfri sort

Gör så här

1
Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Fräs paprikan i oljan i en kastrull. Häll på vin och buljong. Låt koka ca 10 min. Mixa i matberedare.Häll tillbaka i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt grädden och red med maizenaredning. Smaka av med salt, socker, kajennpeppar och pressadvitlök.

2
Putsa fläskfilén och skär i strimlor. Fräs strimlorna i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Rosta nötterna i en torr stekpanna eller i mikrovågsugn. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Låt rinna av och blanda med sås och fläskfilé. Strö över pinjenötterna.

3
Servera pastan med grönsallad.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Läckert på lite tid” som ingår i temafesten “Fest fast du inte hann förbereda”.