Du behöver
- 2.5 dl vetemjöl
- 1.5 dl socker
- 2 msk kakao
- 0.5 msk vaniljsocker
- 0.5 tsk bakpulver
- 125 g margarin eller smör
- 1 st ägg
- nötter och/eller pärlsocker
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Blanda alla torra ingredienser i en skål eller i en matberedare.
3
Tillsätt matfettet skuret i mindre bitar.
4
Vispa upp ägget i en liten kopp. Tillsätt hälften av ägget i degen. Spara resten till pensling. Arbeta snabbt ihop till en deg.
5
Dela degen i fyra bitar och rulla varje bit till en ca 40 cm lång rulle.
6
Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt. Platta ut rullarna något och pensla med resterande ägg. Strö på hackade nötter och/eller pärlsocker.
7
Grädda i nedre delen av ugnenca 8 minuter, de ska bli lite lösa i konsistensen.
8
Låt kakorna svalna och skär dem sedan i ca 3 cm breda bitar.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.