Du behöver
- 12-16 stora potatisar
- 1 burk (2 dl) crème fraîche med paprika & chili
- paprikapulver
Gör så här
1
Skrubba potatisarna och slå in dem i aluminiumfolie. Skär ett kryss med en vass kniv.
2
Lägg potatisarna med krysset upp i en långpanna. Baka i 225 graders ugnsvärme cirka 1 timme, tills potatisarna är mjuka.
3
Tryck samman potatisarna, så att de öppnar sig. Lägg på en klick crème fraîche och pudra över lite paprikapulver.
Till den här potatisrätten passar det bra att använda vanlig matpotatis, till exempel King Edward, av lite större modell. Om potatisarna väger 150-175 g per styck äter gästerna säkert två stycken vardera. Används den traditionella, stora bakpotatisen är åtgången bara en potatis per person.
Crème fraîche som är smaksatt med paprika och chili är en relativt ny produkt från Arla. Den som vill kan smaksätta naturell crème fraîche med paprikapulver, chilipeppar, lite tomatpuré och vitlökspulver för att få en liknande smak.