Du behöver

  • 3.5 st rödlökar
  • 6.5 st vitlöksklyftor
  • 600 g potatis
  • 1 st zucchini
  • 1 st aubergine
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk timjan rosmarin, salvia, körvel
  • 2 krm svartpeppar grovmalen
  • örtkrydda
  • salt

Gör så här

1
Skala löken och skär den i klyftor. Skala vitlöksklyftorna och dela varje klyfta på längden. Skrubba potatisen noga, den ska stekas med skalet på. Dela den i klyftor och lägg den i en långpanna. Skölj zucchini och aubergine. Skär dem i bitar, ungefär dubbelt så stora som potatisklyftorna. Lägg dem i långpannan.

2
Blanda oljan med örtkryddor och peppar. Häll nästan allt över grönsakerna i långpannan. Rör om så allt blir lite glänsande. Fördela rödlök och vitlök över grönsakerna. Droppa resten av oljan över löken. Lägg på några kvistar örtkrydda och strö över lite salt. Sätt in i kall ugn. Hetta upp till 250 grader. Baka i cirka 20 minuter från det att ugnen nått upp till sin värme.


Kommentar:
Servera som ensamrätt eller tillbehör till kött