Du behöver

  • 400 g lammfärs
  • 1/2 silverlök
  • 1 kokt potatis eller1/2 dl kokt ris
  • 1/2 knippa koriander
  • 1 ägg
  • 1/2 pressad citron
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • olivolja
  • Tillbehör:
  • rucolasallad
  • 4 tomater
  • skivor av mjukt eller hårt bröd
  • 1-2 silverlökar
  • svarta oliver

Gör så här

1
Börja med biffarna. Finhacka lök, potatis och koriander för hand eller i matberedare. Rör i ägg, pressad citron, spiskummin, salt och svartpeppar. Arbeta ner lammfärsen. Forma färsen till biffar med blöta händer. Stek dem vackert gyllenbruna i olivolja på medelvärme, några minuter på var sida.

2
Skölj sallad och tomater. Skiva tomaterna. Fördela sallad och tomater på brödskivorna. Skala och skiva silverlöken fint, för hand eller i matberedare.

3
Lägg biffarna på brödet med sallad och tomater. Toppa med en rejäl tuss silverlök. Garnera med koriander och svarta oliver.