Du behöver
- 400 g lammfärs
- 1/2 silverlök
- 1 kokt potatis eller1/2 dl kokt ris
- 1/2 knippa koriander
- 1 ägg
- 1/2 pressad citron
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- olivolja
- Tillbehör:
- rucolasallad
- 4 tomater
- skivor av mjukt eller hårt bröd
- 1-2 silverlökar
- svarta oliver
Gör så här
1
Börja med biffarna. Finhacka lök, potatis och koriander för hand eller i matberedare. Rör i ägg, pressad citron, spiskummin, salt och svartpeppar. Arbeta ner lammfärsen. Forma färsen till biffar med blöta händer. Stek dem vackert gyllenbruna i olivolja på medelvärme, några minuter på var sida.
2
Skölj sallad och tomater. Skiva tomaterna. Fördela sallad och tomater på brödskivorna. Skala och skiva silverlöken fint, för hand eller i matberedare.
3
Lägg biffarna på brödet med sallad och tomater. Toppa med en rejäl tuss silverlök. Garnera med koriander och svarta oliver.