Du behöver
- 400 g köttfärs
- 1 krm curry
- 1 krm salvia
- 1 krm mejram
- 1 tsk salt
- 1 vitlöksklyfta
- 2 krm vitpeppar
- 5 msk vatten
- Stuvning:
- 500 g morötter
- vatten, salt
- 1 1/2 msk smör/margarin
- 3 msk vetemjöl
- 3-4 dl grönsaksspad och mjölk
- 1/2 tsk salt
- 1 krm nymalen vitpeppar
- 2 msk klippt persilja
Gör så här
1
Börja med kebaben. Stöt först örtkryddor och pressa vitlöken. Blanda köttet med kryddor och salt. Späd med vatten. Arbeta färsen smidig.
2
Forma den till 12 stycken 8 cm långa rullar. Grilla eller stek “köttfärskorvarna” i lite matfett.
3
Skala och skiva morötterna. Lägg dem i kokande saltat vatten och låt dem bli knappt mjuka. Häll av men spara kokspadet. Spola skivorna med kallt vatten så att kokningen avstannar.
4
Smält matfett i en gryta. Rör ner mjölet och späd med vätskan. Koka stuvningen 3 minuter och lägg i morotsslantarna. Smaksätt med salt och peppar. Låt allt bli riktigt varmt. Blanda allra sist i persiljan.
5
Ät kokt potatis till.