Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 1 krm curry
  • 1 krm salvia
  • 1 krm mejram
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm vitpeppar
  • 5 msk vatten
  • Stuvning:
  • 500 g morötter
  • vatten, salt
  • 1 1/2 msk smör/margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3-4 dl grönsaksspad och mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 2 msk klippt persilja

Gör så här

1
Börja med kebaben. Stöt först örtkryddor och pressa vitlöken. Blanda köttet med kryddor och salt. Späd med vatten. Arbeta färsen smidig.

2
Forma den till 12 stycken 8 cm långa rullar. Grilla eller stek “köttfärskorvarna” i lite matfett.

3
Skala och skiva morötterna. Lägg dem i kokande saltat vatten och låt dem bli knappt mjuka. Häll av men spara kokspadet. Spola skivorna med kallt vatten så att kokningen avstannar.

4
Smält matfett i en gryta. Rör ner mjölet och späd med vätskan. Koka stuvningen 3 minuter och lägg i morotsslantarna. Smaksätt med salt och peppar. Låt allt bli riktigt varmt. Blanda allra sist i persiljan.

5
Ät kokt potatis till.