Du behöver

  • 1/2 paket (25 g) jäst
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl ljummen mjölk
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 2 dl müsli med blåbär (Axa)

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll i mjölken och ljumma den. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt socker och salt. Arbeta i nästan hela mjölmängden. Ställ degen att jäsa under bakduk och plast cirka 30 minuter.

2
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut den till en rektangulär platta, cirka 30×50 cm. Strö müslin jämnt över och kavla ner den i degen med några lätta kaveltag. Rulla samman till en längd. Dela den i 12 lika stora bitar. Sätt bitarna med snittytan upp i muffinsformar eller muffinsplåt. Jäs under bakduk och plast cirka 20 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader cirka 12 minuter. Ta upp bullarna och låt dem svalna på galler. Ät dem ljumma med kanelsmör.

3
Kanelsmör: Rör samman 100 g mjukt smör eller lättmargarin,

4
2 msk strösocker och 2 tsk kanel.