Du behöver
- 1 st ansjovisfilé (125 g)
- 1 kg potatis mjölig
- 2 st gula lökar
- 2 msk margarin
- 1 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 1 msk ströbröd
Gör så här
1
Häll spadet av ansjovisen och spara det. Skala och strimla potatisen tunt. Skala och skiva lökarna. Fräs löken mjuk i margarin. Varva potatis, lök och ansjovis i en ugnssäker form. Blanda ansjovisspad med grädde och mjölk. Häll vätskan i formen och strö ströbröd över. Grädda på nedre falsen i ugnen i 175 grader ca 45 minuter.
2
Servera med skivade tomater som strös med grovhackad persilja och droppas med grön olivolja.
Spara tid:
Värm rätten först i mikron på full effekt. Sätt därefter formen i ugnen och grädda tills potatisen är mjuk och färgen fin.