Du behöver

  • 1 st ansjovisfilé (125 g)
  • 1 kg potatis mjölig
  • 2 st gula lökar
  • 2 msk margarin
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk ströbröd

Gör så här

1
Häll spadet av ansjovisen och spara det. Skala och strimla potatisen tunt. Skala och skiva lökarna. Fräs löken mjuk i margarin. Varva potatis, lök och ansjovis i en ugnssäker form. Blanda ansjovisspad med grädde och mjölk. Häll vätskan i formen och strö ströbröd över. Grädda på nedre falsen i ugnen i 175 grader ca 45 minuter.

2
Servera med skivade tomater som strös med grovhackad persilja och droppas med grön olivolja.


Kommentar:
Spara tid:
Värm rätten först i mikron på full effekt. Sätt därefter formen i ugnen och grädda tills potatisen är mjuk och färgen fin.