Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl mjölk ljummen
  • 2 msk strösocker
  • 75 g smör eller margarin
  • vetemjöl ca 6 dl

Fyllning:

lingon ca 1 dl
1.5 dl vaniljkräm (av 1 påse kokmarsanpulver)

Gör så här

1
Smörj en muffinsplåt lätt. Plocka fram lingon. Koka vaniljkräm enligt anvisning på förpackningen. Kallrörd kräm lämpar sig inte.

2
Lös jästen i mjölken. Mät upp socker, smör och nästan allt mjöl i matberedaren.

3
Snurra samman ingredienserna. Häll i mjölken med jästen och blanda lätt samman till en lös deg. Använd momentknappen. Stjälp upp på mjölad bänk, älta samman degen med resten av mjölet om så behövs. Dela i 12 lika stora bitar. Trilla bullar och tryck ner dem i muffinsformarna i plåten (pappersformar är inte tillräckligt stadiga). Jäs till dubbel storlek under bakduk i 30 minuter.

4
Tryck ner en djup grotta i varje bulle. Lägg dit några lingon och klicka vaniljkräm över. Grädda omedelbart mitt i ugnen i 250 grader ungefär 15 minuter tills bullarna är gyllenbruna. Ta upp dem ur formarna – använd en (stek)gaffel – och låt dem svalna på galler.

5
Bullarna kan frysas. Garnera med florsockerglasyr före servering om så önskas.