Du behöver

  • 1 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • salt en nypa
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl små äppeltärningar helst av en fast och syrlig sort
  • 1.5 dl valnötter

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa upp ägget och vispa i socker och vaniljsocker. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner.

2
Blanda i äpplen och nötter. Häll smeten i en väl smord pajform, cirka 23 cm i diameter. Grädda i cirka 30 minuter.

3
Servera med vispgrädde eller glass.


Kommentar:
Ett recept från Icakurirens tävling om bästa äppelkakereceptet. Insänt av Cecilia Wåhlin-Öster på Lidingö. För fler äppelkakor, klicka på rubrikerna nedan!