Du behöver
- 125 g smör
- 3 dl strösocker
- 6 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 tsk ingefära
- 2.25 dl mjölk
- 2.5 st äpplen syrliga
- kanel
- strösocker
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt kallna. Rör sedan smöret med sockret.
2
Blanda mjöl, bakpulver och ingefära. Häll i mjölet växelvis med mjölken. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 26 cm i diameter.
3
Skala äpplena och skär dem i ganska tunna klyftor. Stoppa ner dem i smeten. Strö över lite kanel och socker.
4
Grädda kakan 60-70 minuter, känn med sticka när den är torr inuti.
Ett recept från Icakurirens tävling om bästa äppelkakereceptet. Insänt av Mayken Karlsson i Harads. För fler äppelkakor, klicka på rubrikerna nedan!