Du behöver

  • 125 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk ingefära
  • 2.25 dl mjölk
  • 2.5 st äpplen syrliga
  • kanel
  • strösocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt kallna. Rör sedan smöret med sockret.

2
Blanda mjöl, bakpulver och ingefära. Häll i mjölet växelvis med mjölken. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 26 cm i diameter.

3
Skala äpplena och skär dem i ganska tunna klyftor. Stoppa ner dem i smeten. Strö över lite kanel och socker.

4
Grädda kakan 60-70 minuter, känn med sticka när den är torr inuti.


Kommentar:
Ett recept från Icakurirens tävling om bästa äppelkakereceptet. Insänt av Mayken Karlsson i Harads. För fler äppelkakor, klicka på rubrikerna nedan!