Du behöver
- 500 g fläskfilé
- salt
- vitpeppar
- 2 ägg
- 2 dl ströbröd
- 500 g tomater
- aromat
- 3 dl matlagningsgrädde
- 7 msk chilisås
- 2 msk senap
- en nypa socker
- 200 g riven stark ost
Gör så här
1
Skär fläskfiléerna i cirka 1 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Doppa dem först i de uppvispade äggen, och sedan i ströbröd. Bryn köttskivorna i en stekpanna.
2
Skiva tomaterna. Smörj en ugnsfast form, varva tomat och kött. Krydda med salt, peppar och aromat.
3
Blanda grädde, chilisås, senap och socker. Häll röran i stekpannan som köttet brynts i och låt tjockna något. Häll röran över köttet och strö över osten.
4
Gratinera i 225-250 grader i cirka 10-15 minuter.
5
Servera med ris eller potatis, och sallad.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.