Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 500 g tomater
  • aromat
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 7 msk chilisås
  • 2 msk senap
  • en nypa socker
  • 200 g riven stark ost

Gör så här

1
Skär fläskfiléerna i cirka 1 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Doppa dem först i de uppvispade äggen, och sedan i ströbröd. Bryn köttskivorna i en stekpanna.

2
Skiva tomaterna. Smörj en ugnsfast form, varva tomat och kött. Krydda med salt, peppar och aromat.

3
Blanda grädde, chilisås, senap och socker. Häll röran i stekpannan som köttet brynts i och låt tjockna något. Häll röran över köttet och strö över osten.

4
Gratinera i 225-250 grader i cirka 10-15 minuter.

5
Servera med ris eller potatis, och sallad.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.