Du behöver
- 130 g smör eller margarin
- 2 dl strösocker
- 4 st ägg
- 3 dl vetemjöl eller glutenfri mix
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl vatten
- 1.5 msk jordnötssmör
- 1 msk kakao
- fett till formen
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Det enklaste sättet är att lägga alla ingredienserna i matberedaren och köra tills allt är blandat och hälla i smord och brödad form.
3
Gör annars så här:
4
Smält smör och låt svalna. Rör ihop med sockret så att det blir vitt. Vispa äggen och rör i. Blanda mjöl och bakpulver och rör i omväxlande med vattnet. Rör i smaktillsatserna. Häll i smord och brödad form. Grädda i 30-40 minuter.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.