Du behöver

  • 130 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 3 dl vetemjöl eller glutenfri mix
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten
  • 1.5 msk jordnötssmör
  • 1 msk kakao
  • fett till formen

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Det enklaste sättet är att lägga alla ingredienserna i matberedaren och köra tills allt är blandat och hälla i smord och brödad form.

3
Gör annars så här:

4
Smält smör och låt svalna. Rör ihop med sockret så att det blir vitt. Vispa äggen och rör i. Blanda mjöl och bakpulver och rör i omväxlande med vattnet. Rör i smaktillsatserna. Häll i smord och brödad form. Grädda i 30-40 minuter.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.