Du behöver
- 1 st fläskfilé (ca 500 g)
 - olivolja till stekning
 - salt
 - peppar
 - 100 g ädelost
 - 4 msk crème fraîche
 - 1 pkt smördeg (rund eller fyrkantig)
 - ägg till pensling
 
Gör så här
1
                Skär fläskfilen i cirka 1 cm tjocka skivor. Stek dem gyllebruna i 1 msk olivolja. Salta och peppra. Lägg ut en bit hushållspapper och lägg på fläskfilebitarna som får rinna av.
            
2
                Sätt på ugnen på 200 grader.
            
3
                Mosa ädelosten och blanda med crème fraîche.
            
4
                Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Skär ut rutor/trianglar om cirka 5×5 cm. Lägg på en fläskfiléskiva och en klick ädelostkräm på varje smördegsbit.
            
5
                Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik i hop det hela till ett litet paket. Grädda i ugnen i 5-10 minuter eller tills smördegen blivit gyllenbrun.
            
6
                Servera med sallad. antingen som förrätt eller huvudrätt.
            
	
                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.