Du behöver

  • 1 st fläskfilé (ca 500 g)
  • olivolja till stekning
  • salt
  • peppar
  • 100 g ädelost
  • 4 msk crème fraîche
  • 1 pkt smördeg (rund eller fyrkantig)
  • ägg till pensling

Gör så här

1
Skär fläskfilen i cirka 1 cm tjocka skivor. Stek dem gyllebruna i 1 msk olivolja. Salta och peppra. Lägg ut en bit hushållspapper och lägg på fläskfilebitarna som får rinna av.

2
Sätt på ugnen på 200 grader.

3
Mosa ädelosten och blanda med crème fraîche.

4
Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Skär ut rutor/trianglar om cirka 5×5 cm. Lägg på en fläskfiléskiva och en klick ädelostkräm på varje smördegsbit.

5
Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik i hop det hela till ett litet paket. Grädda i ugnen i 5-10 minuter eller tills smördegen blivit gyllenbrun.

6
Servera med sallad. antingen som förrätt eller huvudrätt.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.