Du behöver
- 1 st fläskfilé (ca 500 g)
- olivolja till stekning
- salt
- peppar
- 100 g ädelost
- 4 msk crème fraîche
- 1 pkt smördeg (rund eller fyrkantig)
- ägg till pensling
Gör så här
1
Skär fläskfilen i cirka 1 cm tjocka skivor. Stek dem gyllebruna i 1 msk olivolja. Salta och peppra. Lägg ut en bit hushållspapper och lägg på fläskfilebitarna som får rinna av.
2
Sätt på ugnen på 200 grader.
3
Mosa ädelosten och blanda med crème fraîche.
4
Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Skär ut rutor/trianglar om cirka 5×5 cm. Lägg på en fläskfiléskiva och en klick ädelostkräm på varje smördegsbit.
5
Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik i hop det hela till ett litet paket. Grädda i ugnen i 5-10 minuter eller tills smördegen blivit gyllenbrun.
6
Servera med sallad. antingen som förrätt eller huvudrätt.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.