Du behöver

  • 3 st gula lökar
  • 4 cm färsk ingefära
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/2-1 dl olja
  • 1 kg kycklingklubbor flådda
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2-1 tsk chilipulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1.5 tsk salt eller efter smak
  • 1 st burk hela tomater
  • 1.5 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk färsk koriander

Gör så här

1
Hacka löken, finhacka ingefäran och pressa vitlöken. Lägg allt i den varma oljan.

2
När lökens stekts mjuk lägger du i de flådda kycklingklubborna (dela dem gärna till två delar på mitten). Lägg även i alla kryddorna och saltet. Stek under omrörning i cirka 5 minuter.

3
Häll i tomaterna och rör om hela tiden , tomaterna skall mosas sönder. Låt grytan småkoka i cirka 30 minuter, tills kycklingen känns mjuk. Precis mot slutet tillsätts youghurt och koriander.

4
Serveras helst med basmatiris.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.