Du behöver

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1/2 dl ljummet vatten
  • 1/4 paket (à 50 g) rumsvarm jäst
  • lite drygt 2 dl vetemjöl
  • Till fyllning och dekor:
  • ca 1 dl strösocker
  • 1 ägg

Gör så här

Rör smör, ägg, salt och socker till en grynig massa. Vispa vatten och jäst. Blanda med smörsmeten och arbeta ner mjölet. Håll degen ganska lös. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Platta ut degen på mjölat underlag till cirka 25×35 cm. Strö över 1/2-3/4 dl socker. Rulla ihop som en något lös rulltårta. Skiva och ställ degbitarna på plåt försett med bakplåtspapper. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Pensla med ägg och strö över socker. Grädda i 225 graders ugnsvärme cirka 8 minuter.