Du behöver
- 0.75 dl strösocker
- 4 st äggulor
- 1 st ägg
- 100 g vit choklad
- 2 dl vispgrädde
- 2 cl cointreau
Till servering:
mangosås eller färsk mango som mixas med strösocker och citron
mandelflagor
chokladdekorationer
Gör så här
1
Vispa socker och ägg pösigt. Smält chokladen i vattenbad, eller på en tallrik i mikrougnen. Men låt den inte stå för länge, då blir den grynig.
2
Blanda chokladen med äggsmeten. Vispa grädden och blanda i den samt lite cointreau (kan uteslutas men glassen blir mjukare av alkohol).
3
Frys in glassen i små portionsformar eller kaffekoppar 2-3 timmar. Tina den frysta mangosåsen och servera till, eller använd moget fruktkött av mango och mixa lätt tillsammans med ett par matskedar socker och en aning citronsaft.
4
Servera med mandelflarn.
Receptet kommer från restaurang Hasselbacken på Djurgården i Stockholm.
Välj mandelflarn som passar vid eventuell glutenintolerans.