Du behöver
- 1 st gul lök
- 50 g spenat djupfryst hel
- 200 g blandsvamp eller 500 g fÀrska champinjoner
- 2 msk smör
- 2 msk vispgrÀdde
- 1 st Àggula
- 3 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 st smördegsplatta
Till pensling:
1 st Àggvita
Gör sÄ hÀr
1
FrÀs den finhackade löken med spenaten och den grovhackade svampen tills all vÀtska Àr borta. Rör ner grÀdde och Àggula. Smaka av med salt och svartpeppar.
2
Kavla ut smördegsplattan (cirka 25 x 20 cm). Fördela svampblandningen och rulla allt som en rulltÄrta. VÀnd skarven nedÄt. Pensla med vispad Àggvita.
3
GrÀdda i 175 graders ugnsvÀrme cirka 25 minuter. SkÀr skivor pÄ snedden och servera tillsammans med senapslagad lammkotlett portvinssky och fÀrskpotatis.