Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 50 g spenat djupfryst hel
  • 200 g blandsvamp eller 500 g fĂ€rska champinjoner
  • 2 msk smör
  • 2 msk vispgrĂ€dde
  • 1 st Ă€ggula
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st smördegsplatta

Till pensling:

1 st Àggvita

Gör sÄ hÀr

1
FrÀs den finhackade löken med spenaten och den grovhackade svampen tills all vÀtska Àr borta. Rör ner grÀdde och Àggula. Smaka av med salt och svartpeppar.

2
Kavla ut smördegsplattan (cirka 25 x 20 cm). Fördela svampblandningen och rulla allt som en rulltÄrta. VÀnd skarven nedÄt. Pensla med vispad Àggvita.

3
GrÀdda i 175 graders ugnsvÀrme cirka 25 minuter. SkÀr skivor pÄ snedden och servera tillsammans med senapslagad lammkotlett portvinssky och fÀrskpotatis.