Du behöver

  • 300 g smör
  • 1 l mjölk
  • 100 g jäst
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 3 st saffran påsar
  • vetemjöl ca 3,1 liter

Gör så här

1
Smält smöret, häll i mjölken och ljumma den. Rör ner jästen och tillsätt socker och ägg. Stöt saffranet med en sockerbit i mortel och blanda i. Tillsätt mjölet, lite i taget. Täck över degen och låt den jäsa 30 minuter.

2
Sätt ugnen på 250 grader.

3
Dela degen i fyra delar som i sin tur delas i mindre bitar. Rulla ut till fingertjocka längder och snurra ihop till en knut. Låt bullarna jäsa i 30 minuter. Grädda dem cirka 5 minuter. Låt svalna under bakduk.


Kommentar:
Receptet kommer från Bakstugan i När på Gotland. Klicka på länkarna för fler recept!