Du behöver

  • 4 dl strimlad vitkål
  • 4 dl strimlad sallat
  • 300 g fjärilsmakaroner
  • 16 strömmingsfiléer
  • ströbröd
  • salt
  • vitpeppar
  • smör eller margarin till stekning
  • 100 g fetaost
  • 1 dl hackad persilja
  • Dressing:
  • 2 msk vinäger
  • 6 msk olja
  • 1 krm salt
  • 2 krm timjan
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

1
Fördela det gröna på tallrikarna. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

2
Skölj strömmingsfiléerna i kallt vatten, låt dem rinna av. Lägg ihop dem två och två med salt och peppar emellan och vänd dem i ströbröd. Stek dem guldbruna på båda sidor.

3
Blanda fetaosten med persilja, gärna i mixer. Blanda samman dressingen.

4
Lägg den varma pastan på det gröna på tallrikarna. Häll över dressingen. Placera de varma strömmingarna över och lägg på fetaoströran. Servera med knäckebröd.