Du behöver

  • 1 stor grön paprika
  • 2-3 tomater
  • 4 (ca 250 g) lövbiffar
  • 2 msk (raps)olja eller smör
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 4 skivor ljust råg- eller grahamsbröd
  • 4 msk torr, rostad lök
  • 40 g bordsmargarin
  • 4 skivor ost, cheddar, gouda eller liknande
  • bladpersilja

Gör så här

1
Halvera paprikan på längden och ta ur kärnorna. Lägg dem på en papprad plåt och ställ in dem i 200-225 grader varm ugn cirka 20 minuter. Dra av skalet. Skiva tomaterna.

2
Stek biffarna på båda sidor i olja eller smör. Ta upp dem på en tallrik. Salta och peppra.

3

4
Smöra brödskivorna med bordsmargarin. Strö på rostad lök. Lägg på 1/4-dels paprika på varje skiva och en dubbelvikt biffskiva med tomat emellan. Lägg på var sin rejäl ostskiva och ställ in smörgåsarna i 225 grader varm ugn på samma plåt och papper som till paprikorna. Grädda cirka 10 minuter tills osten smält och fått fin färg. Garnera med persilja och ytterligare rostad lök.