Du behöver

  • 500 g grytbitar av benfritt lammkött
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk curry
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk hackad färsk ingefära eller 1 tsk torkad
  • 1 lagerblad
  • 2 krm malen kryddpeppar
  • 1 msk olja
  • 2 msk smör
  • 2 dl buljong
  • 1 hackad färsk chilipeppar
  • (maizenamjöl)

Gör så här

Skär köttet i 2 cm stora tärningar. Blanda salt, curry, löksorter, ingefära, smulat lagerblad, kryddpeppar och olja i en plastpåse. Lägg ner köttet och låt dra cirka 3 timmar i kylskåpet. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Tillsätt buljong och chilipeppar. Låt grytan sjuda cirka 30 minuter, eller tills köttet känns mört. Red eventuellt av såsen med lite maizenamjöl. Servera med ris och kokta grönsaker.