Du behöver

  • 800 g mandelpotatis
  • ca 2 dl varm mjölk
  • 6-7 blomkĂ„lsbuketter
  • 100 g spenat, fĂ€rsk eller fryst
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta

Gör sÄ hÀr

1
Skala och koka mandelpotatisen. Vispa den tillsammans med varm mjölk. Koka blomkÄlsbuketterna mjuka i lite vatten. Hacka spenaten och vÀrm den tillsammans med smöret.

2
Rör ner spenatsmöret i moset tillsammans med en pressad vitlöksklyfta. VÀnd slutligen ner blomkÄlsbuketterna som ligger gömda som en överraskning.

3
Servera det goda moset till nystekt isterband och Rogers favoritsallader – morotssallad eller vitkĂ„lssallad.


Kommentar:
En favorit frÄn Roger Karlsson, isterbandsÀlskare och köksmÀstare pÄ Vasamuseets restaurang.
VĂ€lj korv till som passar vid eventuell allergi.