Du behöver
- 800 g mandelpotatis
- ca 2 dl varm mjölk
- 6-7 blomkÄlsbuketter
- 100 g spenat, fÀrsk eller fryst
- 2 msk smör
- 1 vitlöksklyfta
Gör sÄ hÀr
1
Skala och koka mandelpotatisen. Vispa den tillsammans med varm mjölk. Koka blomkÄlsbuketterna mjuka i lite vatten. Hacka spenaten och vÀrm den tillsammans med smöret.
2
Rör ner spenatsmöret i moset tillsammans med en pressad vitlöksklyfta. VÀnd slutligen ner blomkÄlsbuketterna som ligger gömda som en överraskning.
3
Servera det goda moset till nystekt isterband och Rogers favoritsallader – morotssallad eller vitkĂ„lssallad.
En favorit frÄn Roger Karlsson, isterbandsÀlskare och köksmÀstare pÄ Vasamuseets restaurang.
VĂ€lj korv till som passar vid eventuell allergi.