Du behöver

  • 8 dl mjölk
  • 1 1/2 dl grötris
  • 3 msk riven kokos
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 15 gelatinblad
  • 1/2 dl hackad mandel
  • 1 dl strösocker, knappt
  • 60 g smör
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • Bärsås:
  • 2 dl blandade vinbär
  • vatten
  • strösocker

Gör så här

1
Koka upp mjölken i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt ris, kokos och vaniljsocker. Koka på svag värme i cirka 20 minuter. Lägg gelatinbladen i blöt 10 minuter. Ta riskastrullen från spisen. Krama ur och lägg i gelatinbladen. Låt dem smälta helt. Tillsätt mandel, strösocker och smör. Blanda och låt stå och svalna.

2
Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i det avsvalnade riset. Ta fram en puddingform, eller flera små skålar. Skölj med kallt vatten och fyll därefter med riset och ställ kallt att stelna. Blanda svarta och röda vinbär med lite vatten och värm upp. Smaka av med socker. Servera bärsåsen till risankan.


Kommentar:
Namnet kommer av puddingformen.