Du behöver

Fromage:

8 st gelatinblad
2 st äggulor
2 msk socker
citronsaft av 1/2
3.5 cl konjak
500 g hjortronssylt
2 st äggvitor
3 dl grädde (fetthalt efter smak)

Sås:

400 g hjortronssylt
1.5 dl vitt vin sött
0.5 dl vatten
citron saften av 1/2

Gör så här

1
Blöt upp gelatinbladen i vatten och smält dem sedan försiktigt på svag värme. Vispa äggulor och socker poröst och blanda ned citronsaft och konjak. Pressa hjortronsylten genom en grov sil, så att kärnorna avskiljs, och blanda sedan med övriga ingredienser. Vispa äggvitorna hårt och vispa grädden.

2
Blanda ner det smälta gelatinet, äggvitorna och grädden i hjortronsmeten.

3
Skölj portionsformar, till exempel kaffekoppar, med kallt vatten och häll i smeten. Kyl dem i kylskåp minst 3 timmar.

4
Passera sylten till såsen genom en sil. Bland saften med vin, vatten och citronsaft. Låt kallna. Garnera med hela hjortron.


Kommentar:
Ett recept från Gastronomiska Sällskapet Marmiterna i Malmö. Kan avnjutas som en del i en meny tillsammans med vaktelägg med svart kaviar, parmesanpanerad gös, gin- och tonicsorbet och ankleverfyllda kycklingfiléer.