Du behöver

  • 2 dl hasselnötskärnor
  • 200 g mörk choklad
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 25 g kokosfett

Gör så här

1
Rosta hasselnötterna bruna i torr, het stekpanna och gnugga bort skalhinnorna i en grov handduk. Låt svalna, tag undan några att grovhacka till garnering. (Nötterna kan ersättas med andra, eller mandel, eller helt uteslutas.)

2
Smält sönderbruten choklad med grädden i djup tallrik i mikron, cirka 60 sekunder på högsta effekt. Rör om med gaffel och mikra eventuellt 15 sekunder ytterligare i taget tills allt är smält. Rör ut skivat kokosfett i den heta chokladen. Låt stå och halvstelna en stund och blanda så i malda nötter. Fördela tryffelsmeten i minsta tänkbara mockakoppar, eller varför inte äggkoppar. (Kopparna på bilden ger väl kraftiga portioner.) Låt stelna i svalen och servera efter någon lättare huvudrätt, med ett glas porter eller stout.