Du behöver

  • 1 dl hallon
  • 1 dl strösocker
  • ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk strösocker
  • 4 tsk brun farin

Att servera till:

2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl vatten

Gör så här

1
Koka hallon och socker på svag värme under omrörning till syltkonsistens. Fördela blandningen i fyra ugnssäkra portionsskålar. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och socker.

2

3
Mät upp och fördela smeten i skålarna. Placera dem i en ugnssäker form, sätt den i ugnen och häll hett vatten i formen till vattenbad. Grädda i 100 grader cirka 45 minuter (tills innertemperaturen i puddingarna är 75 grader).

4

5
Vispa grädden som ska serveras till. Smält och bryn sockret i en stekpanna på svag värme. Häll i vattnet försiktigt (det stänker!), rör om och koka till sirapskonsistens, 110 grader.

6

7
Låt smeten svalna. (Hård sockermassa i stekpannan kan kokas ur med vatten.)

8

9
Strö 1 tsk farin över varje gräddad pudding och låt dem stå under grillvärme tills farinet smält.

10
Servera puddingarna ljumma i sina skålar och med en liten form vispgrädde bredvid. Ringla sockermassan över grädden.