Du behöver
- 4 st ägg
- 1 dl vitvinsvinäger
- 1 l vatten
Tryffelmajonnäs
2 st äggulor
1 msk citronsaft färskpressad
1 msk dijonsenap
1,5 dl matolja neutral, t ex solrosolja
2 tsk tryffelolja
salt & peppar
Råstekt sparris
1 näve grön sparris
1 msk olivolja
5 st rädisa
2 msk finhackade färska örter t ex gräslök eller krasse
Gör så här
Koka upp vinäger och vatten i en kastrull. Låt stå en stund. Värm vattnet så att det börjar sjuda, knäck äggen ett i taget i en kopp och häll försiktigt ner äggen ett i taget i kastrullen. Sjud i cirka 3–4 minuter tills vitan stelnat och gulan känns mjuk. Ta upp försiktigt med hålslev.
Vispa ihop äggulor med citronsaft och dijonsenap. Häll i oljan droppvis under omrörning. Fortsätt tills all olja är nedvispad i majonnäsen och den har tjocknat. Smaka av med tryffelolja, salt och svartpeppar.
Ansa bort ett par centimeter längst ned på sparrisen. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och stek sparrisarna ett par minuter tills de fått lite färg och börjat mjukna men fortfarande har kvar en rå kärna. Krydda med lite salt och peppar.
Skiva rädisorna tunt. Lägg upp sparris, pocherat ägg, majonnäs och rädisor på tallrikar. Garnera med finklippta örter.