Tonfisksallad med quinoa och sojabönor

Du behöver 2 dl quinoa vit 2 dl sojabönor frysta Senapsdressing 1 msk dijonsenap 1 msk sherryvinäger 1 msk citronsaft 1 dl olivolja salt nymalen...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl quinoa vit
  • 2 dl sojabönor frysta

Senapsdressing

1 msk dijonsenap
1 msk sherryvinäger
1 msk citronsaft
1 dl olivolja
salt nymalen svartpeppar
16 st cocktailtomater sköljda, i klyftor
0.5 st gurka skalad, i bitar
2 st burkar tonfisk msc-märkt, avrunnen
3 st salladslökar skivade

Gör så här

1
1. Skölj och koka quinoa och bönor i var sin kastrull enligt anvisning på förpackningarna.

2
2. Rör ihop senap, vinäger och citronsaft, vispa i oljan. Smaka av med salt och peppar.

3
3. Rör ner bönor och hälften av dressingen i quinoan, lägg upp på tallrikar. Toppa med tomat, gurka, tonfisk och salladslök. Ringla över lite extra dressing.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 512, Fett 26 g, Kolhydrater 32 g, Fiber 11 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top