Du behöver
- 4 msk frön och nötter, t ex pinjenötter, solrosfrön, pumpakärnor
- salt
- 2 st påsar blandade småblad
- 2 dl persilja blad av bredbladig
- 0.5 dl timjan repad färsk
- 13.5 st cocktailtomater
- 0.5 st rödlök
- 0.5 dl olivolja god
- 1 msk vit balsamvinäger
- 0.5 tsk salt
- svartpeppar några tag med svartpepparkvarnen
Gör så här
1
Rosta frön och nötter i 2 minuter i torr stekpanna på medelvärme, salta och dra bort från värmen.
2
Lägg småblad och örter i en bunke. Dela tomaterna och skiva rödlöken tunt, lägg i bunken. Vänd ihop alltsammans försiktigt med olivolja, vinäger, salt och svartpeppar. Lägg upp salladen i serveringsskål eller på ett fat, strö över frön och nötter.
3
Tips! Blandade småblad kan till exempel vara röda och gula mangoldskott, mizuna, tatsoi, rucola och machesallad. 1 påse vanlig blandad sallad går också bra.