Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • olja neutral
  • 2 dl röda linser sköljda
  • 1.5 tsk curry
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 2 st tomater tärnade
  • 65 g babyspenat
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 3 st kycklingfiléer 500 g, strimlade

Gör så här

1
Fräs löken i oljan i en kastrull utan att den får färg. Fräs med linserna och curryn i ett par minuter.
2
Häll buljongen och koka sakta utan lock i 10–12 minuter så att linserna blir mjuka. Blanda tomat och spenat, salta och peppra.
3
Stek under tiden kycklingstrimlorna i olja så de är nästan genomstekta, salta och peppra. Blanda ner dem i den heta linsgrytan, koka upp och servera.

Kommentar:
Näringsvärde: kcal 445, fett 6 g, kolhydrater 43 g, fibrer 10 g

Recept // Fler ärtor, bönor & linserrecept