Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot
  • 1 st röd paprika
  • olivolja att steka i
  • 1.5 tsk curry
  • 1.5 tsk spiskummin malen
  • färsk basilika
  • 2 st lagerblad
  • 1 st burk krossade tomater (400 g)
  • 14 dl vatten
  • 3 tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl röda linser
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Hacka lök och vitlök, skär morot och paprika i små tärningar. Fräs grönsakerna i olja utan att de tar färg. Låt curry och spiskummin fräsa med en stund. Tillsätt hackad basilika, lagerblad, krossade tomater, vatten och buljongtärningar.
2
Koka soppan under lock i cirka 15 minuter.
3
Tillsätt linserna och koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept inskickat av Gun Andersson från Sundyberg, provlagat av Icakuriren. Tips! Strö gärna på smulad fetaost vid serveringen.

Recept // Fler ärtor, bönor & linserrecept