Isterband med grönsaker

Du behöver 4 st isterband smör 1 dl pumpakärnor salt 1 st broccoli (200 g) 1 st blomkålshuvud (300 g) 1 st morot (200 g)...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st isterband
  • smör
  • 1 dl pumpakärnor
  • salt
  • 1 st broccoli (200 g)
  • 1 st blomkålshuvud (300 g)
  • 1 st morot (200 g)
  • 2 st paprika (350 g)
  • 1 st rödlök
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk dijonsenap grovkornig. eller skånsk senap

Gör så här

1
Snitta skinnet på isterbanden och stek dem i smör. Efterstek i ugnen 175 grader i 10 minuter.

2
Rosta pumpakärnorna i torr het stekpanna, salta.

3
Ansa, skala, skär, skiva och plocka grönsakerna till bitar. Hetta upp en stor wok- eller stekpanna med olja. Woka grönsakerna i 3–4 minuter, rör i soja och senap. Smaka eventuellt av med lite salt och strö över pumpakärnorna.

4
Servera med isterbanden.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 501, fett 28 g, kolhydrater 31 g, fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top