Du behöver
- 4 st isterband
- smör
- 1 dl pumpakärnor
- salt
- 1 st broccoli (200 g)
- 1 st blomkålshuvud (300 g)
- 1 st morot (200 g)
- 2 st paprika (350 g)
- 1 st rödlök
- 2 msk rapsolja
- 2 msk japansk soja
- 2 msk dijonsenap grovkornig. eller skånsk senap
Gör så här
1
Snitta skinnet på isterbanden och stek dem i smör. Efterstek i ugnen 175 grader i 10 minuter.
2
Rosta pumpakärnorna i torr het stekpanna, salta.
3
Ansa, skala, skär, skiva och plocka grönsakerna till bitar. Hetta upp en stor wok- eller stekpanna med olja. Woka grönsakerna i 3–4 minuter, rör i soja och senap. Smaka eventuellt av med lite salt och strö över pumpakärnorna.
4
Servera med isterbanden.
Näringsvärde: kcal 501, fett 28 g, kolhydrater 31 g, fibrer 8 g