Grillad aubergine och halloumi i pitabröd

Du behöver 1 st aubergine sköljd 1 msk olivolja 0.5 msk vitvinsvinäger 1 msk basilika färsk 1 pkt halloumiost skivad 1 st påse spenat sköljd,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st aubergine sköljd
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk basilika färsk
  • 1 pkt halloumiost skivad
  • 1 st påse spenat sköljd, torr
  • 2 st tomater skivade
  • 1 st knipplök (eller salladslök)
  • 4 st pitabröd
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Skiva auberginen på längden. Salta skivorna lätt och låt stå medan du förbereder resten.

2
Hetta upp en grillpanna. Torka av aubergineskivorna med papper och grilla hårt på båda sidor i grill­pannan. Lägg upp på fat, stänk över olja och vinäger och strö över basilika.

3
Grilla halloumin. Varva spenat, aubergine, halloumi, tomat och lök i pitabröd. Peppra.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 476, fett 21 g, kolhydrater 46 g och fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top