Du behöver
- 1 st aubergine sköljd
- 1 msk olivolja
- 0.5 msk vitvinsvinäger
- 1 msk basilika färsk
- 1 pkt halloumiost skivad
- 1 st påse spenat sköljd, torr
- 2 st tomater skivade
- 1 st knipplök (eller salladslök)
- 4 st pitabröd
- svartpeppar nymalen
Gör så här
1
Skiva auberginen på längden. Salta skivorna lätt och låt stå medan du förbereder resten.
2
Hetta upp en grillpanna. Torka av aubergineskivorna med papper och grilla hårt på båda sidor i grillpannan. Lägg upp på fat, stänk över olja och vinäger och strö över basilika.
3
Grilla halloumin. Varva spenat, aubergine, halloumi, tomat och lök i pitabröd. Peppra.
Näringsvärde: Kcal 476, fett 21 g, kolhydrater 46 g och fibrer 5 g