Du behöver

  • 1 st rulle färdigkavlad kyld pajdeg eller smördeg
  • 5 dl frysta blåbär
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 st äggula
  • 1 tsk vatten
  • 1.5 dl smetana
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 msk florsocker

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rulla ut degen tillsammans med bakplåtspapperet och lägg den i en pajform med låg kant.

3

Blanda de frysta blåbären med potatismjölet och lägg dem i pajen, vik degkanten över bären. Pensla kanten med gulan vispat med vattnet. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 minuter.

4

Blanda créme fraiche och socker i en bunke och rör om tills sockret börjar smälta, ca 3 minuter. Klicka krämen över bären och låt pajen svalna. Garnera med siktat florsocker.