Du behöver

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 5 cm färsk ingefära
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk hoisinsås
  • 1 msk neutral olja
  • 3 msk soja
  • 1 msk srirachasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk risvinäger
  • 600 g köttfärs Bland, kött eller viltfärs
  • 2 st vårlökar
  • 1 st isbergssalladshuvud
  • röd chilifrukt
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl färsk koriander
  • lime

Gör så här

1

Pressa vitlöken och finhacka ingefäran. Blanda med sweet chilisås, hoisinsås, soja, srirachasås, sesamolja och risvinäger.

2

Bryn färsen i olja i cirka 5 minuter, tillsätt såsen och koka samman några minuter tills den tjocknar.

3

Hacka vårlöken och tillsätt den strax före servering.

4

Dela salladen i blad. Hacka chilin.

5

Lägg en sked med färs på dubbla salladsblad. Toppa med cashewnötter, hackad chili och färsk koriander, droppa över limesaft.

6

Rulla samman salladsbladen och ät direkt. Servera gärna med limeklyftor.