Du behöver

  • 3 kg skinka kokt eller ugnsbakad

Griljering

1 st äggula
2 msk sötstark senap grovkornig
1 msk svensk senap
1 msk dijonsenap
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl
1 dl ströbröd

Till garnering

grönkålsblad
juläpplen

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort nät och lägg skinkan på ett ugnssäkert papprat fat. Skär bort svålen, men lämna gärna en fettkant.

2

Blanda äggula, de tre senaps­sorterna, socker och potatismjöl till en jämn smet.

3

Bred smeten över skinkan i ett jämnt lager. Sikta över ströbröd.  

4

Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen. Griljera tills skinkan blivit gyllenbrun, 10–15 minuter. (Passa skinkan noga så att den inte blir bränd.) Ställ skinkan kallt att svalna snabbt. 

5

Skär skinkan i skivor inför serveringen. Garnera med grönkålsblad och äpplen.


Kommentar:
Tips: Gör skinkan i god tid. Låt den kallna helt, då blir den lättare att skära i fina skivor. Gör gärna eget ströbröd på köpta vete- eller kardemummaskorpor.