Du behöver
- smör och ströbröd till formen
- 2.33 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 2 st ägg
- 2.25 dl strösocker
- 2.5 msk mjölk
- 50 g smält smör
- 2 st mosade bananer
Gör så här
1
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en 1 1/2 liters (ring)form.
2
Blanda mjölet noga med bikarbonat och bakpulver.
3
Vispa ägg och socker luftigt i större bunke och varva ner mjölk och mjölblandning. Vispa i smöret och slutligen bananerna.
4
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 30–35 minuter.
5
Tips! Rejält mogna bananer ger mycket mer smak än de som knappt är mogna.
Aina Ejnell, Kållered, bjuder på en lättbakad och saftig banankaka. Allra bäst blir den på övermogna bananer.