Du behöver

  • 2 st knippen morötter
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Dressing

1 msk färskpressad citronsaft
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
2 msk olivolja
0.5 tsk korianderfrön
1 krm dillfrö

Till garnering

hackad dill
citronklyftor

Till servering

4 bitar varmrökt lax

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba morötterna och dela dem på längden om de är lite större. 

2

Lägg morötterna i en papprad långpanna. Ringla över olivolja och salta och peppra. Tillaga i mitten av ugnen i 25 minuter.

3

Vispa ihop citron, senap och honung. Tillsätt sedan oliv-oljan i en stråle medan du fortsätter att vispa. 

4

Mortla korianderfrön och dillfrön och rör ner i dressingen. 

5

Lägg upp morötterna på ett fat och ringla över dressing. Strö över hackad dill. Servera med lax och citronklyftor.


Kommentar:
Ugnsrostade morötter får en djup söt smak som passar bra till den rökta laxen. Dressingen är smaksatt med dill och korianderfrön, som ger en härlig citruston.